School of lifeFullSizeRenderVroeger leek de middelbare school zo groot, grote lokalen en brede gangen. Later op de schoolreünie bleek de grote hal, waar een bord hing met de lessen die uitvielen, eigenlijk best klein. Dus we zijn toch groot geworden 🙂
Gister ben ik met mijn vriend in Amsterdam in de, voor mij kleinste school ooit, geweest. Wel een school waar de grootste levenslessen worden uitgedeeld, namelijk ‘the school of life’. Hier kun je nadenken en filosoferen over de fundamentele zaken die je in leven ervaart of tegenkomt. Ik ben geen filosoof, wel bijna psycholoog, maar je blik verruimen kan geen kwaad toch?

IMG_6353
Het thema van de workshop was ‘levenskunst’, heel kunstzinnig;) Een leuke vraag vond ik: in hoeverre geef jij op dit moment je eigen leven vorm als een kunstwerk (0-10)? Ik kan niet anders zeggen dan dat ik op dit moment heel kunstzinnig bezig ben mijn leven te uiten op deze site 😉 Ik gun mezelf wel een 8. Hoe zou jij deze vraag beantwoorden? ( reactie geven kan onderaan)

Volgens Joep Dohmen zijn er 5 typen levenskunstenaars: de levensgenieter ( optimist, ook bij tegenslag), de volharder ( doorzetter, met doel voor ogen), de morele held ( trouw aan principes, waarden), de alleskunner ( daagt zich steeds uit, nieuwe dingen) en de verlichte geest (de kalme, verdraagzame). Dit is even kort door de bocht, je begrijpt het idee. Hierbij kun je je afvragen met welke je jezelf het meest identificeert of welke je het meest aanspreekt. Of welke je meer wil zijn. We hebben vast van alle typen wel iets, en vooral de leuke kanten natuurlijk 😉 Welke type past het beste bij jou en welke wil je meer zijn? De levensgenieter is wel het type waar ik mezelf het meeste in herken, en vooral ook wil zijn. Dat is ook het doel van deze site, met optimisme, humor en flexibiliteit omgaan met ziekte en alle meuk die er bij komt kijken. Welk type ben jij en welke zou je meer willen zijn? Ben benieuwd!

Als afsluiting van de workshop werd gevraagd wat je voornemen is voor de komende tijd. Mijne is meer focus op ‘de volharder’ zijn, en dan vooral op het doelgerichte, doorzetter ben ik wel, alleen op 300 vlakken tegelijk. Dus als ik dat eem gestructureerd toepas: doelgericht en stap voor stap chronisch flexibel bezig zijn met deze site 🙂
Enneh dit heb ik beloofd aan mijn buurman, die weer heeft beloofd mijn site te bekijken en deze regelmatig te checken voor updates, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.